Fotocredit: Porsgrunn kommune

VALGTORG FOR 16-ÅRINGER

Fredag, 28. august var det valgtorg for 16- og 17-åringene som kan stemme for første gang. Porsgrunn kommune er én av 20 kommuner som er med i en forsøksordning med stemmerett for ungdom. Maia Viken stilte for Grønn Ungdom Telemark. Under kan du lese noen utdrag fra appellen hennes.

August 28, 2015

“Partiprogrammet vårt er tydelig: vi tar fremtiden på alvor – og vi vil gjøre noe. Vi tar syrisk krig og flytninger på alvor – og vil derfor ta imot 8000 flyktninger. Vi tar dyrevelferd på alvor – og vil derfor forby pelsindustrien.”

Maia Viken (Foto: Helene Hartmann Landaas)

"Vi mener at idealisering av teoritunge fag preger den norske skolen, men det har seg sånn at mennesker lærer på forskjellige måter. Ikke alle passer inn i den skolehverdagen vi har i dag. MDG er for en skole der kreative og praktiske fag verdsettes tidlig - allerede i barneskolen."

"Det grønne skiftet krever mange fagarbeidere, men hvis dagens trend fortsetter vil vi mangle tusenvis av fagarbeidere de kommende tiårene.
Ungdommen er faktisk fremtiden, og derfor vil vi han en grønn skolepolitikk som gir den kunnskapen som trengs for det sammfunnet som kommer.
en skole som ser mennesket i sin helhet, ikke bare karakterkortet."

Maia Viken (Foto: Andreas Rossing Angeltveit)